Hopp til hovedinnhold

Oslo Negativ

Fotofestivalen Oslo Negativ 2023 er en realitet!
14. - 29. oktober åpner fotofestivalen Oslo Negativ igjen dørene til et nedlagt, spennende bygg og fyller lokalet med foto, denne gang i samarbeid med Preus museum!

 • 1/1

Nytt sted og nytt samarbeid


Det knytter seg stor spenning til hvor fotofestivalen skal avholdes til høsten. Sted vil først bli avslørt i juni, men festivalen kan love tilsvarende arkitektoniske overraskelser som da de åpnet dørene første gang i 2021 på Det Gamle Biblioteket.

 


 • Fem personer sitter i stoler på en scene, et publikum av mange mennesker ser på dem.
  1/1
  Fra Oslo Negativ 2022 på Det Gamle Biblioteket (foto: Helmine Syvertsen)

Tema: Det er i vårt DNA – Demokrati – Natur – AI*Hvordan kan demokrati, natur og AI fortelle oss noe om evolusjon, mangfold og manipulasjon? Hvordan kan dette uttrykkes gjennom fotografi?

Oslo Negativ, som nå er blitt en frittstående stiftelse, lover at de skal inspirere, provosere og engasjere gjennom foto i alle formater. Som tidligere år vil de samarbeide med Oslos gallerier, institusjoner og organisasjoner, og samarbeidet med Preus museum løftes gjennom at museets direktør har tatt plass i stiftelsen Oslo Negativs styre.

 

– For oss er det å bidra i organiseringen av festivalen en aktiv satsing for å ta en koordinerende rolle innenfor fotofeltet og dokumentarmiljøet i Norge. Å kunne vise frem fotografiets alle fasetter, og kunne bidra til en arena hvor nasjonale og internasjonale kunstnere og aktører kan gå sammen i et krafttak, er særdeles viktig for den utviklingen museet skal inn i nå. Det er svært gledelig at både dokumentarfestivalen Mirage og Nordic Light-festivalen er positive til samarbeid, sier Preus museums direktør Cecilie Øien.

 


 • Mennesker ser på bilder på en vegg i en utstilling
  1/1
  Fra Oslo Negativ 2022 og Preus museums utstilling (foto: Helmine Syvertsen)

The Oslo Way, som har gjennomført festivalene de tidligere årene, blir også med videre. Lars Tefre Baade fra The Oslo Way er valgt inn i styret i stiftelsen Oslo Negativ:

 

– Disse endringene kommer til å løfte festivalen ytterligere, og gjøre publikumsopplevelsen enda bedre, og fotografiets rolle enda tydeligere og mer sentral. Prosessen med å finne ut hvor det skal være har vært et eventyr, og vi gleder oss stort til å avsløre hvor fotofestivalen finner sted til høsten!


Om Oslo Negativ

Med Oslo Negativ ønsker festivalen å fremkalle økt fotointeresse hos Oslos befolkning. I samarbeid med byens gallerier, institusjoner og organisasjoner – kan vi med stolthet si at festivalens to leveår kunne vise til hundrevis av fotografer, tusenvis av fotografier og nærmere 20 000 entusiastiske publikummere. 

– Om et fotografi sier mer enn tusen ord, tenk hva en fotofestival som Oslo Negativ kan fortelle med flere tusen bilder, sier styreleder for stiftelsen og kurator for Møllersamlingen, Nina Sørlie.

 • 1/3
  Fra Oslo Negativ 2022 (foto: Helmine Syvertsen)
 • Mennesker i utstilling
  2/3
  Fra Oslo Negativ 2022 og Preus museums utstilling (foto: Helmine Syvertsen)
 • Lys skinner gjennom høye vinduer
  3/3
  Fra Oslo Negativ 2022 på Det Gamle Biblioteket (foto: Helmine Syvertsen)