Hopp til hovedinnhold

Velkommen til fotofestivalen Oslo Negativ 2023!

Helgene 14. - 29. oktober åpner Oslos store internasjonale fotofestival for tredje gang. Denne gangen inviterer vi til den gamle veterinærhøgskolen på Adamstuen. Festivalen vil fylle lokalet med utstillinger, foredrag, debatter, filmvisninger, mingling og workshops.

 • Bilde av en person som sitter i en haug av redningsvester. Han kaster noen av dem rundt.
  1/1
  © Knut Bry, Lifejacket Graveyard, oktober 2016. Darek samler vester til å lage vesker av.På denne tiden Iå det så mye som 700 000 vester her.Myndighetene gravde de ned et par år senere - som om ingenting hadde hendt.


I tillegg står museet for foredragsprogrammet, der du kan få med deg interessante, spennende og inspirerende foredrag og talks inndelt i festivalens tre temaer DNA: Demokrati, Natur og Ai

 • Wifi sendere i et kunstig laget tre. Forsøk på å få det til å se ut som et tre.
  1/1
  © Kaya & Blank, from the series Second Nature, 2022

Oslo Negativ, som nå er blitt en frittstående stiftelse, skal inspirere, provosere og engasjere gjennom fotografi i alle former. Nytt i år er at Preus museum er en del av organisasjonen, og har ansvar for den juryerte utstillingen (Open Call) og foredragsprogrammet. Som tidligere år vil festivalen samarbeide med gallerier, institusjoner og organisasjoner, og løfte fram det beste av det norske fotomiljøet i tillegg til å vise store internasjonale navn.  


 • En stor og staselig grå murbygning med to rader med vinduer
  1/1
  Den gamle veterinærhøyskolen på Adamstuen (foto: Ove Kvavik)

Oslo Negativ 2023 blir den tredje fotofestivalen i rekken, etter publikumssuksessene på Det Gamle Deichmanske de to foregående årene. Stiftelsen Oslo Negativ og Preus museum står faglig ansvarlig med god støtte fra byrået The Oslo Way til festivalgjennomføringen. Vi kan vi med stolthet si at festivalen gjennom sine to første leveår har vist hundrevis av fotografer, tusenvis av fotografier og tiltrukket seg nærmere 20 000 entusiastiske publikummere.

 

– For oss er det å bidra i organiseringen av festivalen en aktiv satsing for å ta en koordinerende rolle innenfor fotofeltet og dokumentarmiljøet i Norge. Å kunne vise frem fotografiets alle fasetter, og kunne bidra til en arena hvor nasjonale og internasjonale kunstnere og aktører kan gå sammen i et krafttak, er særdeles viktig for den utviklingen museet skal inn i nå. Det er svært gledelig at både dokumentarfestivalen Mirage og Nordic Light-festivalen er positive til samarbeid, sier Preus museums direktør Cecilie Øien.


 • En murvegg med blomster foran
  1/1
  Den gamle veterinærhøyskolen på Adamstuen (foto: Ove Kvavik)
 • En stor og staselig grå murbygning med velstelt plen foran
  1/1
  Den gamle veterinærhøyskolen på Adamstuen (foto: Ove Kvavik)

Om Oslo Negativ

Oslo Negativ sin visjon er å inspirere en nasjonal fotointeresse gjennom å arrangere en årlig fotofestival. Prosjektets langsiktige mål er å ivareta og mangfoldiggjøre fotointeressen og forståelsen for fotografiets betydning i en internasjonal sammenheng. Fotografiet er et viktig medium i samfunnsdebatten, men teknologi og nyhetsproduksjon er i tillegg til å være viktige i demokratiske prosesser en mulig utfordring for demokratiet.

– Om et fotografi sier mer enn tusen ord, tenk hva en fotofestival som Oslo Negativ kan fortelle med flere tusen bilder, sier styreleder for stiftelsen og kurator for Møllersamlingen, Nina Sørlie.

 • 1/3
  Fra Oslo Negativ 2022 (foto: Helmine Syvertsen)
 • Mennesker i utstilling
  2/3
  Fra Oslo Negativ 2022 og Preus museums utstilling (foto: Helmine Syvertsen)
 • Lys skinner gjennom høye vinduer
  3/3
  Fra Oslo Negativ 2022 på Det Gamle Biblioteket (foto: Helmine Syvertsen)
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2