Hopp til hovedinnhold

Line Bøhmer Løkken

Line Bøhmer Løkken (1970) bor og arbeider i Oslo. Hun jobber hovedsakelig med fotografi og er tematisk interessert i å undersøke hvordan vi relaterer til og opplever ulike steder, gjennom arkitekturen, menneskene eller objektene som definerer dem.

  • Svart-hvitt bilde av en bratt fjellvegg som ender i vann. Det ser ut som det regner. Fotografiet er litt uskarpt.
    1/1
    © Line Bøhmer Løkken, Immersed in Stone #104, 2018. Preus museums samling.

Line Bøhmer Løkken (f. 1970) bor og arbeider i Oslo. Hun jobber hovedsakelig med fotografi og er tematisk interessert i å undersøke hvordan vi relaterer til og opplever ulike steder, gjennom arkitekturen, menneskene eller objektene som definerer dem. Hun har i det siste hatt fokus på en mer fenomenologisk tilnærming til fotografiet. Løkken utforsker aspekter ved haptisk visualitet med en streben etter en taktil lesning gjennom blikket.

Hun er utdannet ved Högskolan för Film och Fotografi, Göteborgs Universitet. Løkken har hatt utstillinger bl.a. på Oppland Kunstsenter, Galleri BOA, Galleri F15, Fotogalleriet, Henie Onstad Kunstsenter og Galerie für Zeitgenössische Kunst Leipzig. Hun har gitt ut en rekke artists books hvorav de seneste er; Tigersprang og svalehaleskjøt, Choreography with Potatoes and Flour og Wood Works. Løkken er med å drive det kunstnerdrevne forlaget Multipress hvor hun bl.a. kuraterer og administrerer prosjektet Angle 1-90°.

 

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 2