Hopp til hovedinnhold

Gjert Rognli

Gjert Rognli (f. 1966 i Nordreisa) bor og arbeider i Oslo, men er opprinnelig fra den sjøsamiske bygda Manndalen i Kåfjord.

  • Et bilde av en mørk, tåkete skog med mange grønne bregner, trestammer og en stor stein til venstre i bildet. På steinen og fremst i bildet er det mange hvite pinner med et lyspunkt på toppen. Fotografi
    1/1
    © Gjert Rognli, Dan m aid luondu diehtà — What nature knows V, 2021. Preus museums samling

Naturens kraft er sentrum for Rognlis praksis og han arbeider med film, fotografi, skulptur og performance. Arbeidene referer ofte til Rognlis samiske arv og spiller på lys, mørke og årstidene og operer gjerne et sted mellom surrealisme og mytologi. Rognli har vunnet en rekke internasjonale priser for sine arbeider og har hatt utstillinger både i Norge og utlandet, blant annet ved Louvre i Paris.

  • 1/1
    Elever ved Horten Voksenopplæring har vært på utstillingen og tolket utvalgte bilder ut fra egne erfaringer og historier. Det er et eksempel på flerstemmigheten museet ønsker å fremme i et polarisert verdensbilde. I denne filmen møter du Anita som snakker om "What Nature Knows" av Gjert Rognli.
Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 2