Path arrow Utforsk museet Path arrow Arrangementer Path arrow Kommende arrangementer Path arrow Workshop - bærekraft og gjenbruk

Workshop - bærekraft og gjenbruk

Robert Collett, Tangkjørere, Jæren, 1890 - 1906. Tilhører Preus museums samling

Vil du være med Preus museum på workshop med fokus på gjenbruk og bærekraftig forbruk? 

Fra 23. sept. til 24. mars 2019 viser Preus museum to utstillinger som undersøker vår tids miljøutfordringer og synliggjør at klimaendringer ikke rammer rettferdig. Rune Erakers prosjekt «Det blinde øye» går tett på menneskene som opplever klimaendringene på kroppen. Kanadieren Edward Burtynsky tar fugleperspektivet og viser oss hvordan menneskes sult etter råvarer lager store sår i landskapet.  

Hva kan vi gjøre?

Hvordan har vi det etter et møte med fotografier som setter fokus på et av klodens primære utfordringer og menneskene som er rammet av det? Føler du deg maktesløs, eller kanskje du får lyst til å gjøre noe med en gang? Preus museum ønsker å rette fokus på hva vi som enkeltpersoner kan gjøre for å leve mer bærekraftig og arrangerer en modulbasert workshopuke med kunstner og kurator André Tribbensee under utstillingsperioden.

Gjenbruk og bærekraftig forbruk

Temaet for workshopene vil være gjenbruk og et mer bærekraftig forbruk. I løpet av denne uken kan du blant annet være med på folkekjøkken, lære om mataktivisme, og få en innføring i kunsten å gjenbruke mat. Du kan også bli med på tangsanking i Hortens skjærgård og bli med på tangbankett på Knut hvor du kan få smake på havets «salat».

Delta på folkekjøkkenet!

Særlig trenger vi noen som kan delta i et "Folkekjøkken". Dette vil foregå tirsdag, onsdag og torsdag fra 15-18 (torsdag 14-18). Her får du være med på å lage mat fra bunnen av, med nysanket tang fra fjæra og råvarer som ellers ville blitt matsvinn. Samarbeidspartnere er Horten kommune og Meny Horten.

Kontakt:

Høres dette ut som noe for deg?  Send oss en e-post merket "bærekraftig workshop" med navn og telefonnummer, så sender vi deg programmet når det er klart.

Det er ikke bindende påmelding og workshopen er gratis og åpen for alle. 

 

Mandag 15. oktober

Sted: KAFÉ KNUT, Storgata 15 i Horten

18.00 Åpning av utstilling, presentasjon av elevprosjektet, offisiell åpning av museets workshopuke og servering av middag

18.45 Rune Eraker snakker om utstillingen "Det blinde øye"

19.30 André Tribbensee introduserer programmet for workshopuka og starter arbeidet med å etablere et Folkekjøkken i Horten.

Tirsdag 16. oktober

Tema: Matjakt

11.00 oppmøte Preus museum i utstillingene. André informerer om dagens arrangement og fordeler oppgaver

Fra kl 12.00 Utførelse av dagens oppgaver

16.00 - 18.00 Folkekjøkken med matlaging på Kafé Knut

18.00 - 20.00 Gratis middag på Knut laget av folkekjøkkengruppa og foredrag med Andrè Tribbensee: Mataktivisme, etiske aspekter.Innføring i kunsten å gjenbruke mat/ «the art of dumpsterdiving» 

Onsdag 17. oktober

Tema: Tangsanking

11.00 Oppmøte Preus museum i utstillingene med intro om tang som matkilde av André Tribbensee og biolog Camilla Fossum Pettersen, Horten kommune.

12.00 - 15.00 Tangsanking i fjæra (kle deg etter været!)

16.00 - 18.00 Folkekjøkkenet lager mat på Knut

18.00 - 20.00 Gratis middag på Knut laget av folkekjøkkengruppa og foredrag med Andrè Tribbensee: Om å skape forandring gjennom kunstnerisk aktivitet. André forteller om egne prosjekter og kunstneriske tilnærminger til tema som økologi, konflikt, flukt.

Foredrag med biolog Camilla Fossum Pettersen, Horten kommune om matsanking i fjæra.

Torsdag 18. oktober

Samtale 12-13 i utstillingene André og Hege

Pause med lett bevertning i museets kafé

 

Fra 14-17 i biblioteket: 

Erkjennelser blir til handling, teori til praksis. Hvordan kan vi implisere økologisk tenkning i våre liv og handlinger?

Åpent idéverksted tilknyttet introduksjon i økologisk økonomi og etikk.

 

Del 1: 

(kl 14-16) vi vil se video opptak fra Ove Jakobsens inspirerende foredrag om økologisk økonomi og etikk, holdt ved kafe Knut i regi av Preus museum i september. Vi vil ha et åpent idéverksted rundt prinsippene Jakobsen belyser. Tema som kretsløpsøkonomi, helhetlig tenkning, aktivisme, samarbeid istedenfor konkurranse, inkludering og behov for utopi kan være utgangspunkt for samtaler, med rom for deltakernes egne ideer. Ideene videreutvikles og skisses ned som planer for konkret handling.

Del 2

(ca. kl 16-17) åpen dialog. Hvor går veien videre?

Hvilke tiltak kan vi gjennomføre som enkeltpersoner og hvordan kan vi som gruppe jobbe videre politisk for å sette bærekraftig hverdag på agendaen i Horten kommune? Deltagere har mulighet til å holde et kort innlegg. Send gjerne inn noe linjer på forhånd slik at vi setter av tid til ditt innspill. Send e-post til tribbensee@hotmail.com og hege.oulie@preusmuseum.no

 

Workshopuke 

Foregår på Preus museum og Knut

16. - 18. oktober 2018

Deltagelse er gratis

Send e-post for mer info