Path arrow Nettbutikk Path arrow Bøker Path arrow Wilse - Mitt Norge
Wilse - Mitt Norge

Wilse - Mitt Norge

I 2015 er det 150 år siden Anders Beer Wilse ble født. For første gang er hans fantastiske norgesbilder samlet i en egen bok.

Wilse. Mitt Norge er et stykke norgeshistorie i bilder, formidlet gjennom fotografier han tok fra 1892 til 1945. Ingen annen norsk fotograf har bidratt sterkere til å prege vårt bilde av det Norge som vokste frem i første halvdel av det 20. århundret. Han er nasjonsbyggeren i norsk fotografi. Fotografens dokumentasjon av Norge er samtidig blitt grunnmotiver i den norske selvforståelsen.

Bokens kapitler er fordelt på ulike temaer som vinterlandet, barnas århundre, kraftutbygging, byfotografier, Bergensbanen m.m., og bringer oss tett på Wilses ulike fotograferingsmåter, som øyeblikksfotografi, illustrerende sjangerfotografi m.m. – nye motivvalg og ideer om et fortellende og personlig fotografi som skapte nye bilder av Norge.

Boken er resultatet av et unikt samarbeid mellom de ulike Wilse-eierne; Norsk Folkemuseum, Nasjonalbiblioteket, Teknisk Museum, Preus museum, Norsk Maritimt Museum og Oslo museum. Viljen til å benytte jubileet til løfte frem Norges mest betydningsfulle fotografiske arv til nye generasjoner, har gjort det mulig å produsere en praktbok som viser Norge slik Wilse så det, slik at vi alle får se dem: de beste bildene av Norge.

 

Redaktør: Trond Bjorli

Trond Bjorli er konservator og etnolog ved Norsk folkemuseum. Han er Cand. philol. med hovedfag i etnologi.

 

 
Utgivelsesår 2015
Forlag Forlaget Press
ISBN 9788232800377
Kvalitet Innbundet
Antall sider 351
Språk norsk
Bidragsytere Arne B. Langleite og Thale Sørlie (NTM), Arthur Tennøe og Kristin Aasbø (NB), Trond Erik Bjorli, Marie Fongaard Seim, Anja Langgåt (NFM), Kaja Rosenquist (NMM), Vegard Skuseth (OM) , Hanne Holm-Johnsen og Marthe Marie Strand (PM)

kr 499,00 inkl. MVA