Path arrow Nettbutikk Path arrow Bøker Path arrow Looking for Eva/Mads Teglers
Looking for Eva/Mads Teglers

Looking for Eva

Mads Teglers bok "Looking for Eva" er et samarbeidsprosjekt med skuespiller, modell og musiker Viktoria Winge. Tegler har fotografert Winge på jakt etter historien til sin farmor. Boken tar utgangspunkt i farmorens dagbok, og inneholder også utdrag fra den.

Mads Teglers bok "Looking for Eva" er et samarbeidsprosjekt med skuespiller, modell og musiker Viktoria Winge. Teglers har fotografert Winge på jakt etter historien til sin farmor. Boken tar utgangspunkt i farmorens dagbok, og inneholder også utdrag fra den.

Viktoria Winge snakker i fortellingen med sin farmor ved å iføre seg hennes tøy og bevege seg i et univers som ligger opp til farmorens tid som modell, og formidler lysten til å søke tilbake til ens nærmeste og hvordan avdøde personer lever videre i sine etterkommere. Bildene er skutt privat hjemme hos Winge, og presenterer også farmorens tegninger og gjenstander.

 

Teglers bildeestetikk

Teglers arbeider har en felles tilnærming til motivet enten det er mote, bandbilder eller rene portrett han arbeider med. Stilmessig ligger han tett på snapshotrealismen som i motefotografiet er et oppgjør med det glamorøse og virkelighetsfjerne og i stedet viser oss en ungdommelig subkultur, i sterk kontrast til det etablerte borgerlige voksenlivet.

Teglers jobber ofte med narrative serier som gir en følelse av å kikke inn i et annet menneskes private liv. Bildeestetikken minner om familiesnapshots, eller det vi kan kalle minnebilder, uten fancy lyssetting eller digital postproduksjon. 

Mads Teglers er en profesjonell fotograf som i sitt billedspråk er på jakt etter amatørestetikken, mens de beste av kameraklubbenes amatørfotografer har et billedspråk som ligger tett opp til den profesjonelle fotografens. 

kr 200,00 inkl. MVA