Hopp til hovedinnhold

Metodisk motivvalg

Det er ti år siden «selfie» ble kåret til årets nyord, men fenomenet lever i beste velgående.

  • © Mimsy Møller, Selfie med Don Martin, 2015. Preus museums samling
    1/1
    © Mimsy Møller, Selfie med Don Martin, 2015. Preus museums samling

Noen snapper selfies i farta og sender som en kjapp hilsen. Andre går mer metodisk til verks, som den mangeårige fotografen Mimsy Møller, nylig pensjonert fra Dagsavisen.

Mimsys portretter skiller seg ut fra andres selfies, ved at de er skarpe, velkomponerte og gjennomtenkte. Etter å ha portrettfotografert intervjuobjekter til avisa, har hun siden 2014 tatt et raskt dobbeltportrett i tillegg, av seg selv og intervjuobjektet. Det blir tatt med det samme store speilreflekskameraet som hun nå snur 180 grader rundt. Skuespillere, forfattere, musikere og politikere – alle har de fått snudd objektivet mot seg med Mimsy ved siden av. Kjendiser er vant til å bli tatt selfies sammen med, men ikke med et stort kamera. De smiler, de ler, de er forskrekket – mens fotografen har det samme konsentrerte alvoret på alle bildene.

Førstkommende søndag er siste dag av utstillingen «Over regnbuen», som Mimsy Møller er en del av. Da kan du møte henne i et spesiallaget bildeforedrag, der du får se mange flere av selfiene og også portretter og fotografier av homoparader – alt fra hennes lange og betydningsfulle karriere som pressefotograf.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 2