Hopp til hovedinnhold

Mario de la Ossa (NO)

«I know what you’re thinking» inviterer seks personer til å reflektere over maktstrukturer og presentere en monolog over hva de betyr for dem.

 • Installasjon, bilde og videofilm i et rom.
  1/1
  © Mario de la Ossa, I know what you're thinking, 2022. Installation view.

«Prosjektet består også av en AI-generert video med tekstlinjer om opptøyer og ødeleggelse – mot makten til interkontinentale teknologiselskaper. Sammenstillingen av tempoet og det visuelle språket disse videoene har, ser på hvordan vi forbruker informasjon, og hva vi er i stand til å ta inn: hvordan vi bruker vårt kjempende fokus. «Selv om prosjektene mine undersøker spesifikke emner, er min generelle praksis en utforskning av maktstrukturer uten å ha behov for å ta en beslutning. De seks monologene varierer i innhold, lengde og presentasjon, men de er alle basert på spørsmålet rundt makt og hvordan det påvirker deg, livet ditt og samfunnet vi lever i.»

–Mario de la Ossa

 • Kaotisk bilde med mennesker og røyk og lys.
  1/1
  © Mario de la Ossa, I know what you're thinking, 2022. Screengrab.
 • Bilde av en person med langt hår, sitter foran et sceneteppe.
  1/1
  © Mario de la Ossa, I know what you're thinking, 2022. Screengrab.

Mario de la Ossa (f. 1994) er en norsk/kostarikansk fotograf og kunstner som for tiden tar en BFA ved kunstakademiet i Bergen, Norge. Innvevd i forskjellige visuelle fortellinger undersøker arbeidet hans familieforhold, fotografiets ambivalente forhold til virkeligheten og hvordan vi som mennesker undertrykker våre biologiske drifter og drift.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2