Hopp til hovedinnhold

Lokal natur: Strandskogen og hvorfor vi skal la den leve

En vandring med biolog Camilla Pettersen og Ragnhild Trosby, Naturvernforbundet

 • En løvskog med grønne blader og sollys som filtreres av bladene. På bakken et lite telt med gjennomsiktig duk. fotografi.
  1/1
  Strandskogen med malaisetelt for innsamling av insekter i 2021 (foto: Camilla Pettersen)

Camilla Fossum Pettersen vil arrangere denne aktiviteten i samarbeid med Ragnhild Trosby fra Naturvernforbundet i Horten. Turen vil utforske det lille naturområdet mellom Rørestrand i nord og grensen til Borreparken i sør. Området har flere navn: Eiksauven, Eikestrandskogen og Strandskogen. 

Området har fått ligge relativt urørt siden krigen, og har et stort biologisk mangfold både til lands og til vanns. Naturtypene som finnes her er rødlistede (sump, oreskog og hagemark) og har høy naturkvalitet. Nå trues den av lokale næringsinteresser som vil bruke arealet til andre formål. 

Fotografiet under av Ragnhild er et bestillingsverk av kunstnerduoen Karoline Hjorth og Riitta Ikonen, som skjuler seg bak navnet Eyes as Big as Plates. Bildet er en del av utstillingen Av natur på Preus museum.

 • En kvinne står i en skog, hodet hennes er dekket av kjuker, eller sopp som vokser på stammen på trær. Hun har en beige jakke på, og ansiktet er helt skjult av soppen. Fotografi.
  1/1
  Karoline Hjorth og Riitta Ikonen, Eyes as Big as Plates # Ragnhild, Norway 2022. Preus museums samling.

Passer for familier, unge og gamle. Gratis arrangement.

Søndag 4. juni kl 11.00

PåmeldingHege Oulie og Pål Henrik Ekern fra Preus museum er også med på turene, og sørger for at det blir gitt tips og triks til fotografering underveis. Det er også mulig å låne enkle digitalkamera.

Denne turen er en av tre helgeturer med biolog og tidligere miljørådgiver i Horten kommune, Camilla Pettersen i forbindelse med Preus museums utstilling Av natur

Hun vil ta oss med for å se på lokale naturområder i Horten. Hensikten med turene er å lære mer om ivaretagelse av lokal natur, og hvorfor enkelte naturområder bør vernes. 

 • Portett av kvinne med langt hår med krøller som ligger over den ene skulderen. Hun står i en åpen skog, sola skinner fra venstre. hun smiler mot kameraet, blikket er vennlig. Fotografi.
  1/1
  Camilla Pettersen (foto: Stine Friis Hals, Aschehoug)

Meld deg på nyhetsbrevet for å få siste info!

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2