Hopp til hovedinnhold

Kameramote

Kameraene vi bruker i dag, er både datamaskin, telefon, kino, fotoalbum og veldig mye mer. Allerede i 1929 fantes ønsket om at kameraet skulle være noe mer, dermed lanserte Kodak sitt «The Kodak Ensemble» som kombinerte den nyeste kamerateknologien med samtidens mote.

Etuiet var formet som en clutch, en elegant, håndholdt veske, og inni fant en ikke bare et kamera i en vakker farge, men også pudder, leppestift og speil, pluss en liten håndbok om fotografering. Settet ble markedsført mot kvinner, og det viste til sammenhengen mellom å se og bli sett.

Kodak Petite er et kamera i Kodaks Vest Pocket Autographic-serien. Vest Pocket kameraene kunne foldes sammen når de ikke var i bruk, og passet dermed inn i en vestlomme, som navnet tilsier. Autographic serien var også utstyrt med en penn, eller egentlig en griffel, og Autographic-funksjonen gjorde det mulig å skrape inn informasjon på negativene gjennom en tilpasset luke på kameraets bakside. Notatene ble skrapet inn på papir på baksiden av filmen, og når de ble utsatt for sollys, ble de brent inn i negativene.

Det finnes en mengde ulike Kodak-kameraer. Preus museum har dette komplette, sjeldne settet av «The Kodak Ensemble» i rosa. Settet fantes også i grønt og beige.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 2