Hopp til hovedinnhold

Christine Hansen og Line Anda Dalmar

Christine Hansen (f. 1969, Bergen) er billedkunstner og fotograf utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen (2000). Line Anda Dalmar (f. 1983, Stavanger) arbeider med foto, tegning, skulptur, lyd og tresnitt.

 • Svart-hvitt bilde av en stor kampestein i et ørkenlandskap. Det er en asfaltert vei og kantstein rundt steinen, og noen nåletrær. Turister fotograferer. Fotografi.
  1/1
  © Christine Hansen, Turister, Joshua Tree, 2018. Analogt fotografi (digitalisert for nett). Preus museums samling.

Christine Hansen er også uavhengig forsker med PhD i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen (2012). Hansen har jobbet med spørsmål knyttet til landskap og natur i mange år både som kunstner og forsker.

I sitt siste og pågående kunstneriske prosjekt Nedsenket Natur undersøker hun undervannslandskapet og havets plass i den historiske og kunstneriske imaginasjonen. Doktoravhandlingen hennes tar et kritisk blikk på interessen for det utbygde landskapet med fotoserien og samarbeidsprosjektet Norsk Landskap 1987 som casestudie.

Hansen har også skrevet om fotografiets rolle i miljøstriden knyttet til installasjonen av kraftmaster i Hardanger.

 • En asfaltert vei skrår gjennom et ørkenlandskap. Fotografi
  1/1
  © Line Anda Dalmar, CA-127 Tecopa, 2018. Preus museums samling

Line Anda Dalmar er interessert i måten vi husker verden rundt oss på, de fysiske elementer som lagres i den visuelle hukommelsen for så å skape et minne. Det kan være en stein, skygge, lukt etc.  Arbeidene er ofte stedssensitive og tar utgangspunkt i feltstudier-, nære og eksotiske.  

Dalmar er basert i Trondheim og er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen (BA- foto) og Konstfack i Stockholm (MA- konst). Hun har de siste årene stilt ut ved: Rogaland Kunstsenter, Stavanger Kunstmuseum, Ram Galleri, Tegnerforbundet, Trondhjems og Kongsberg kunstforening.

Montering av Ørkennotater

Her kan du se hvordan Christine Hansen og Line Anda Dalmar monterte verket "Ørkennotater" over to dager på Preus museum!

 • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2