Hopp til hovedinnhold

Hans Jørgen Ro (NO)

«Natt til 25. juni 2022 var jeg utenfor London Pub. Jeg kom meg unna skuddene uskadet, men brukte lang tid på å komme meg tilbake til en hverdag som ikke var preget av denne ekstreme opplevelsen.»

 • Nærportrett av en mann med tårer i øynene og et sårt uttrykk
  1/1
  © Hans Jørgen Ro, Etterdønninger, 2022. Selvportrett morgenen 25. juni. "Natten før hadde jeg løpt da jeg hørte skuddene. Usikre på hva som egentlig hadde skjedd, gled vi inn i massene i Karl Johan. Vi visste ikke hva vi skulle gjøre, så vi endte opp på Burger King. Vi satte oss ovenfor et lesbisk par. En av dem gråt mens hun vasket av seg glitter. Hun turte ikke å være synlig i gatene. Jeg gråt med henne. Jeg sov over hos kompisen jeg hadde vært ute med, jeg ville ikke være alene. Morgenen etterpå gikk jeg på do for å drikke vann. Jeg så meg selv i speilet, og så en annen mann enn han som hadde vært der i går."

«Skuddene var et angrep på en minoritet, men også et angre på demokratiet, der alle skal ha en stemme og ingen skal ties. I ukene og månedene etter skuddene dokumenterte jeg mine opplevelser. Jeg ville vise hvordan samboeren min tok vare på meg, min søken om å ha et skeivt samhold rundt meg og hvordan det var å oppleve at tryggheten var tatt bort.»

 • Nærportrett av to menn som omfavner hverandre. Begge har et sårt uttrykk i ansiktene.
  1/1
  © Hans Jørgen Ro, Aftermath, 2022. Omsorg
 • Bilde av hendene til en som knytter et pride armbånd på en armen til en annen person.
  1/1
  © Hans Jørgen Ro, Etterdønninger, 2022. "Synlighet: I perioden etterpå følte vi begge at det var veldig viktig å være synlige. Flere som trengte å snakke tok kontakt med oss på gaten i løpet av den første uken."

Hans Jørgen Ro (f. 1989) er en fotograf fra Oslo som jobber med opplevelsen å være menneske. I et av prosjektene hans, Saturn Return, ser han tilbake på utbrentheten han hadde noen år inn i arbeidskarrieren. Da han møtte depresjon og angst, viste fotografering seg å være mer enn en hobby.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2