Hopp til hovedinnhold

Berg & Høeg stilles ut i Berlin

LIKE A WHIRLWIND – THE GENDER PLAYS BY MARIE HØEG & BOLETTE BERG

Berg og Høeg stilles ut på «f³ – freiraum für fotografie» i Berlin

f³ – freiraum für fotografie PREUSmuseum.no
14.juni – 25.aug. 2024
  • To personer i en robåt, plassert i studio. Den ene er kledd i dress og stråhatt, den andre i kjole og hatt med stoffblomster. Personen i dress, sitter ved årene. Svart-hvitt fotografi
    1/1
    Berg & Høeg, Vandtur gruppe, Frøken Höegh, Bolette Berg [påskrift på negativkonvolutt], 1894–1903. Digitalisert fra glassnegativ. Preus museums samling.

Denne sommeren kan du se Berg og Høeg sine bilder i Berlin. Utstillingen LIKE A WHIRLWIND – The Gender Plays by Marie Høeg & Bolette Berg presenterer unike «crossdressing» fotografier fra sent på 1800- og tidlig 1900-tallet.

Berg og Høeg jobbet som fotografer og hadde et eget fotostudio i Horten. De tok portretter av folk og landskapsbilder. Men privat fotogaferte de hverandre, venner og familie på en friere og egen måte. De brukte kostymer og kulisser og utfordret samfunnets kjønnsroller. Glassnegativene fra disse fotoseansene har blitt digitalisert av Preus museum og vi er glade for at et utvalg av disse bildene nå stilles ut på f³ – freiraum für fotografie i Berlin. 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2