NFFs utstilling: Arnfinn Johnsens "Gregers"

Dum Dum Boys. Foto: Arnfinn Johnsen

Norges Fotografforbunds Arnfinn Johnsen viser utstillingen «Gregers» under Fotografiets dager.

 

Fotograf Arnfinn Johnsen har i ti år har fotografert konserter på klubben Gregers på Hamar.

Klubben er liten og kjent for sin intime atmosfære. Det at publikum kommer så nært inntil artistene skaper en «ta-og-føle-på-stemning». Det gir også muligheter og begrensinger.

– Jeg ønsker å skildre energi og nærhet i konsertene – noe jeg oppnår ved at jeg fotograferer alle bildene fra scenekanten med vidvinkel – noe som gir en opplevelse av å være midt i musikken og energien rundt rockeband, sier Arnfinn.

– Utfordringene er å bli dytta på, utskjelt for å være i veien og ikke minst: Man må tåle å bli sølt relativt mye øl på.

Utstillingen består av syv bilder og vises under hele arrangementet 17.-19. august. Utstillingen finner du i Artilleriverkstedet sammen med utstillingene til de andre fotograforganisasjonene. 

 

Junipher Greene. Foto: Arnfinn Johnsen

Foto: Arnfinn Johnsen

Arnfinn Johnsen har drevet som fotograf i 30 år. Han er mest kjent for prosjektet Gullklubben, der han siden 1992 har portrettert norske utøvere som har fått gullmedalje i OL. Prosjektet er permanent utstilt i Vikingskipet i Hamar, og utgitt i bokform. Johnsen har vunnet en rekke priser for sitt arbeid og holder jevnlig kurs og workshops. Han jobber også som fotolærer på Hamar Katedralskole.