Innsending til Juryert utstilling 2018

Velkommen til å sende inn dine bilder til årets Juryerte utstilling på Fotografiets dager!

Årets Fotografiets dager arrangeres 17. - 19. august, og nytt i år er at den Juryerte utstillingen skal stå ute hele tre dager til ende! I tillegg oppfordrer vi deg som sender inn bidrag til å fokusere på årets tema: musikkfotografi. 

Fotografiets dager er en fotofest for hele familien, med utstillinger, foredrag og aktiviteter for alle; familier, fagfolk, kunstnere og amatører. Arrangementet foregår både utendørs og innendørs, og arrangeres sammen med Horten Mat & ØlfestivalEn av attraksjonene under Fotografiets dager er den store utendørs utstillingen. 

Montering av juryert utstilling (foto:  Andreas Harvik/Preus museum)

Du inviteres til å sende inn bilder til den juryerte utstillingen. Du kan delta med inntil ti bilder. Vi oppfordrer til å fokusere på årets tema "musikkfotografi", men det er fortsatt åpent å velge motiv på fritt grunnlag. Bildene bør vise en tematisk sammenheng selv om de ikke nødvendigvis er en serie. Bildene velges ut av en fagjury som ser etter bilder med visuell kvalitet. Juryen står fritt til å velge de bildene som skal vises. Ansatte ved Preus museum kan ikke delta i utstillingen. Utstillingen er utendørs og bildene skal monteres uten glass og ramme. 

Arrangørene kan hjelpe til med montering dersom du som utstiller ikke kan komme før på søndag. Vi anbefaler utstillerne å printe bildene på et værbestandig materiale, siden de skal henge ute i tre dager. Man bør ikke regne med gjenbruk av utstilt materiale. Ved regn dekkes veggene med plast.  

Etter at juryarbeidet er foretatt vil de utvalgte fotografene få bekreftelse på deltakelse. Juryen vil premiere de mest spennende bidragene, noe som offentliggjøres på selveste fotografiets fødselsdag, søndag 19. august.

(Teksten fortsetter under bildet)

 

Den juryerte utstillingen. (Foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Juryert utstilling. (Foto: Andreas Harvik/Preus museum)

 

Nytt i år i forhold til tidligere år er:

  • Den juryerte utstillingen er åpen hele fotofestivalen fredag 17. august til søndag 19. august
  • Bildene monteres til åpning fredag 17. august kl 15. Dersom du er forhindret fra å montere bildene dine selv, kan du få hjelp av oss. 
  • De som blir valgt ut som utstillere i den juryerte utstillingen, får festivalpass alle tre dagene - dette gjelder til både Fotografiets dager og Horten Mat & Ølfestival.
  • Du velger selv om du ønsker å være til stede hele festivalen, men vi oppfordrer utstillere til å være til stede søndag 19. august. Da er det premieutdeling. 

Slik sender du inn bildene:

  • Registrer deg ved hjelp av den blå knappen. Brukerkontoen vil være tilgjengelig for deg helt til fristen går ut 7. juni (ny frist). Du kan legge til, slette og redigere bildene og bildeinformasjonen din fram til fristen. Etter 7. juni vil du fortsatt kunne se bildene dine, men ikke endre noe.
  • Velg ut opptil 10 bilder.
  • Hver av de digitale bildefilene skal ha en størrelse på minimum 1MB og på maksimum 2MB og være lagret i JPEG-format. Usikker? Se her.
  • I feltet "Tittel" skal du skrive eget navn slik: fornavn etternavn og løpenummer (01, 02, 03...). Eksempel: ’’Gry Olsen 01”; ’’Gry Olsen 02”, osv.
  • Valgfritt: Last opp en prosjektbeskrivelse, max 200 ord
  • Valgfritt: Last opp CV

Frist for innsending av bilder er 7. juni 2018 (ny frist).

Juryeringen foregår påfølgende uke, og du vil få svar på din deltagelse kort tid etter juryarbeidet er gjennomført. 

Fotografiets dager arrangeres av Preus museum i samarbeid med Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes Forening, Norsk Selskap for Fotografi, Norske reklamefotografer, Norske Naturfotografer, Norges Fotografforbund, Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner og Biofoto. Juryen er satt sammen av representanter fra disse. 

Innsending til Juryert utstilling 2018

Hulda Szacinski, gruppeportrett, Christiania, 1899. Tilhører Preus museums samling

Her kan du registrere deg for å sende inn bilder til den juryerte utstillingen. 

Har du hatt en bruker tidligere, må du likevel registrere deg på nytt. 

Hvis du støter på problemer, send en e-post så hjelper vi deg så fort vi kan.