Path arrow Utforsk museet Path arrow Arrangementer Path arrow Kommende arrangementer

Kommende arrangementer - Arkiv

Seminarer / Workshops
Arrangementer
Utstillingsåpninger
Alle

Jubileumsboka presenteres

Den mest profilerte og internasjonale bildesamlingen i Norge finnes nå i bokform! Preus museum presenterer sin jubileumsbok "En fotohistorie - Fra synsmaskiner til Instagram" i Preus museums bibliotek.

Selfieworkshop og marinemusikk

Fotografer deg selv sammen med en stram marinemusikant! Finn speilbildet ditt i en blank tuba. Eller lån en unifomshatt!

Åpning Wall of Fame

Hver måned presenteres en ny fotograf på "Wall of Fame" - den innerste veggen i jubileumsutstillingen Fra synsmaskiner til Instagram. Fotografen Sigurd Fandango (f. 1986) står i dialog med en humanistisk fotografitradisjon som ikke har fokus på nød og lidelse, men på menneskehetens positive sider.

Foredrag: kommersielt fotografi

Jubileumsseminar - tre foredrag om kommersielle fotografer i etterkrigstidens Norge!

Familiesøndag med Kattas figurteater

Kattas figurteater inntar fotomuseet

Se morsomme og spennende skyggespill, og prøv deg som skyggeteatermester!

Boklansering - En fotohistorie

Den mest profilerte og internasjonale bildesamlingen i Norge finnes nå i bokform! Preus museum lanserer sin jubileumsbok "En fotohistorie - Fra synsmaskiner til Instagram" på Fotogalleriet i Oslo torsdag 15. oktober kl 18.00.

Høstferien på museet

Høst er museumstid!

Ta høstferien på Preus museum med egne barneaktiviteter i uke 40.

Lys i mørket

Karljohansvern lyses opp av 1500 fakkelbokser, utenfor Preus museum vil du se skyggeteater på de gamle murveggene!

Landskonferanse foto 2015

Fotografiet endrer alt!

Kurs i Pinholefotografering

Drømmer du om å komme inn i et mørkerom? Ta analoge bilder på den aller enkleste måten, med en tett boks med et hull i? Søndag 6. september kl 10-17 ønsker vi velkommen til kurs.

Åpning Wall of Fame

Hver måned presenteres en ny fotograf på "Wall of Fame" - den innerste veggen i jubileumsutstillingen Fra synsmaskiner til Instagram. Lotte Jacobi (1896-1990) var fjerde generasjon yrkesfotograf i sin familie. Hun overtok sin fars studio i Berlin i 1927 og fotograferte portretter av kjendiser for ukeblad og aviser.

Fotografiets dag

Velkommen til en festdag i fotografiets tegn!

Å fremstille 19-hundretalls Gummitykk

Lær å lage Gummitrykk, en teknikk som ble brukt av piktorialistene i perioden fra 1894 til 1920. Kursholder er tyske Klaus Pollmeier som er spesialist på pigment-baserte fotomekaniske trykkteknikker.

Åpning Kunst og fotografi

I utstillingen Fra synsmaskiner til Instagram finnes én hvit vegg. På denne presenteres kunsten i fotografiet. Fram til 28. juni kunne man se kunstfotografi fra perioden 1840-1960. Tirsdag 30. juni åpnes veggen med kunstfotografi fra 1960-tallet fram til i dag.

Åpning Wall of Fame

Hver måned presenteres en ny fotograf på "Wall of Fame" - den innerste veggen i jubileumsutstillingen Fra synsmaskiner til Instagram. Edward Steichen (1879-1973) rager opp som en av fotohistoriens giganter og spilte en avgjørende rolle for å få anerkjent fotografiske bilder som kunst.

Konsert med Trio NoEn

De elsker å spille for folk! Opplev pur unge musikere boltre seg i klassisk reportoar og tango i fotomuseets vakre bibliotek.

Vil vil se Wilse

Folkemuseets Trond Bjorli, mannen som har doktorgrad i Wilse, kommer til Preus museum på dagen for unionsoppløsningen for å fortelle om Norgesfotografen som var med på å visualisere det moderne Norge.

Åpning Wall of Fame

Hver måned presenteres en ny fotograf på "Wall of Fame" - den innerste veggen i jubileumsutstillingen Fra synsmaskiner til Instagram. Anders Beer Wilse (1865-1949) blir regnet som en av Norges viktigste fotografer. I 2015 feirer vi at det er 150 år siden Wilse ble født.

Workshop: 1800-talls fotografisk papir

Lær å lage de mest brukte fotografiske papirene på 1800-tallet: Saltpapir og albuminpapir.

Åpning Wall of Fame

Hver måned presenteres en ny fotograf på "Wall of Fame" - den innerste veggen i jubileumsutstillingen Fra synsmaskiner til Instagram. Edward Sheriff Curtis (1868-1952) viet seg til fotografering av en utdøende kultur, de nordamerikanske indianerne.