Path arrow Utforsk museet Path arrow Arrangementer Path arrow Kalender Path arrow Finissage Lee Miller

Finissage Lee Miller

Siste dag med utstillingen Lee Miller - War and Fashion byr vi på presentasjon og boksignering av den prisbelønte kokeboka Lee Miller - A life with food, friends and recipes.

Den amerikanske fotolegenden Lee Miller (1907–1977) var en lidenskapelig kokk. Hver weekend fylte hun huset sitt med venner som Max Ernst, Dorothea Tanning, Picasso og Man Ray.

På slutten av sitt liv planla hun i all hemmelighet å utgi en kokebok, 'The Entertaining Freezer', på et amerikansk forlag, men hun rakk ikke få den ferdig.

Først i 2017, på det norske forlaget Grapefrukt, får hun publisert sine oppskrifter og menyforslag i boken 'Lee Miller, a life with food, friends and recipes', ført i hånden av hennes barnebarn Ami Bouhassane.

Visste du at:
I 1966 arrangerte The Norwegian Food Center i London en smørbrødkonkurranse. Lee Miller vant 1.premie for smørbrødet «Penrose». 
Premien var en tre-ukers kulinarisk rundtur i Norge, arrangert av den Norske Turistforening.

Karen Hagen driver Grapefrukt forlag/Grapefruit Publishing som tok sjansen på å gi ut boka, som nå er å få kjøpt bl.a. i Preus museums butikk. Hagen kommer til museet for å fortelle om arbeidet med boka og samarbeidet med Lee Miller's barnebarn Ami Bouhassane, og signere for de som måtte ønske det.