Kalender - Arkiv

Seminarer / Workshops
Arrangementer
Utstillingsåpninger
Alle

Åpning Wall of fame: Marianne Heske

Marianne Heske (1946-) er mest kjent for Prosjekt Gjerdeløa, der hun forflyttet et lite uthus fra bygda Tafjord til Pompidou-senteret i Paris og tilbake igjen.

Vinterferien på Preus museum

Ikke alle reiser bort i ferien - Velkommen til vinterferiekos på Preus museum!

Jul på Preus museum

Mens det årlige julemarkedet arrangeres på Karljohansvern, har Preus museum tradisjonen tro flere hyggelige juleaktiviteter på museet. Barn ønskes spesielt velkommen!

Åpning Wall of Fame: Tom Sandberg

Tom Sandbergs fintfølende og nære fotografier på Wall of Fame i desember.

Jubileumsboka presenteres

Den mest profilerte og internasjonale bildesamlingen i Norge finnes nå i bokform! Preus museum presenterer sin jubileumsbok "En fotohistorie - Fra synsmaskiner til Instagram" i Preus museums bibliotek.

Selfieworkshop og marinemusikk

Fotografer deg selv sammen med en stram marinemusikant! Finn speilbildet ditt i en blank tuba. Eller lån en unifomshatt!

Åpning Wall of Fame

Hver måned presenteres en ny fotograf på "Wall of Fame" - den innerste veggen i jubileumsutstillingen Fra synsmaskiner til Instagram. Fotografen Sigurd Fandango (f. 1986) står i dialog med en humanistisk fotografitradisjon som ikke har fokus på nød og lidelse, men på menneskehetens positive sider.

Foredrag: kommersielt fotografi

Jubileumsseminar - tre foredrag om kommersielle fotografer i etterkrigstidens Norge!

Familiesøndag med Kattas figurteater

Kattas figurteater inntar fotomuseet

Se morsomme og spennende skyggespill, og prøv deg som skyggeteatermester!

Boklansering - En fotohistorie

Den mest profilerte og internasjonale bildesamlingen i Norge finnes nå i bokform! Preus museum lanserer sin jubileumsbok "En fotohistorie - Fra synsmaskiner til Instagram" på Fotogalleriet i Oslo torsdag 15. oktober kl 18.00.

Høstferien på museet

Høst er museumstid!

Ta høstferien på Preus museum med egne barneaktiviteter i uke 40.

Lys i mørket

Karljohansvern lyses opp av 1500 fakkelbokser, utenfor Preus museum vil du se skyggeteater på de gamle murveggene!

Landskonferanse foto 2015

Fotografiet endrer alt!

Kurs i Pinholefotografering

Drømmer du om å komme inn i et mørkerom? Ta analoge bilder på den aller enkleste måten, med en tett boks med et hull i? Søndag 6. september kl 10-17 ønsker vi velkommen til kurs.

Åpning Wall of Fame

Hver måned presenteres en ny fotograf på "Wall of Fame" - den innerste veggen i jubileumsutstillingen Fra synsmaskiner til Instagram. Lotte Jacobi (1896-1990) var fjerde generasjon yrkesfotograf i sin familie. Hun overtok sin fars studio i Berlin i 1927 og fotograferte portretter av kjendiser for ukeblad og aviser.

Fotografiets dag

Velkommen til en festdag i fotografiets tegn!

Å fremstille 19-hundretalls Gummitykk

Lær å lage Gummitrykk, en teknikk som ble brukt av piktorialistene i perioden fra 1894 til 1920. Kursholder er tyske Klaus Pollmeier som er spesialist på pigment-baserte fotomekaniske trykkteknikker.

Åpning Kunst og fotografi

I utstillingen Fra synsmaskiner til Instagram finnes én hvit vegg. På denne presenteres kunsten i fotografiet. Fram til 28. juni kunne man se kunstfotografi fra perioden 1840-1960. Tirsdag 30. juni åpnes veggen med kunstfotografi fra 1960-tallet fram til i dag.

Åpning Wall of Fame

Hver måned presenteres en ny fotograf på "Wall of Fame" - den innerste veggen i jubileumsutstillingen Fra synsmaskiner til Instagram. Edward Steichen (1879-1973) rager opp som en av fotohistoriens giganter og spilte en avgjørende rolle for å få anerkjent fotografiske bilder som kunst.

Konsert med Trio NoEn

De elsker å spille for folk! Opplev pur unge musikere boltre seg i klassisk reportoar og tango i fotomuseets vakre bibliotek.