Nettkrigerne av Kyrre Lien

Nettkrigerne på Youngstorget, Oslo (foto: Kyrre Lien)

Quote

– Jeg ønsker at vi skal skjønne litt mer at de som for eksempel skriver veldig hatefullt på ytre venstre eller ytre høyre, er mennesker som deg og meg.

Kyrre Lien

De siste tre årene har fotograf Kyrre Lien reist rundt og portrettert nettdebattanter over hele kloden. Flere titalls tusen kommentarer har blitt gjennomlest for å finne frem til de 25 nettkrigerne som han har portrettert. Noen av de som blir portrettert er av de mest aktive debattantene nettet har å by på. 

Prosjektet er publisert både i VG og i The Guardian, som bok og som utendørs utstilling som har vært på turné i Oslo, Trondheim, Fredrikstad og Kristiansand, og som ble vist som en egen presentasjon på Fotografiets dager i Horten 19. og 20. August.

De to containerne er innredet som stuene til to nettkrigere. Sitt ned og bli bedre kjent med noen av dem gjennom videointervjuene som Kyrre har gjort med dem.

Kyrre Lien sier selv: – Jeg ønsker at vi skal skjønne litt mer at de som for eksempel skriver veldig hatefullt på ytre venstre eller ytre høyre, er mennesker som deg og meg. Man kan hate de holdningene de står for, men jeg tror det er viktig å lytte til dem.

Inne i en av "stuene" (foto: Kyrre Lien)

Containerutstillingen er åpen alle dager kl 12-15 fram til 31. oktober. 

Utstillingen står på Garasjetorget på Karljohansvern.