Path arrow Utforsk museet Path arrow Arrangementer Path arrow Kommende arrangementer Path arrow Den internasjonale museumsdagen

Den internasjonale museumsdagen

 

Om bildet forteller Helge: "Fotografiet er fotografert 15. november 1997, og ble tatt på et treff for ansatte i laboratoriet på Grand Ocean i Horten. Fotografering ble gjort av alle som var på treffet, og beviser at fotografering ikke bare er teknisk, men til de grader en opplevelse! Et bilde av familien Preus og alle de andre som nesten bare Thorenfeldt kunne gjennomføre. For kvelden på Polaroid, men av oss 5 også på S/H negativ. Et fantastisk minne! Løftet av mamma [Anna-Berit] trodde jeg ikke på noen måte ville bli akseptert, heller ikke det klassiske lommetørklet til pappa [Leif] som Dag Eivind Thorenfeldt mente var en signatur!"

Preus museum feirer den internasjonale museumsdagen med gratis inngang og barneaktiviteter. I tillegg blir det samtale med brødrene Preus om fotografiets og museets plass.

Kl 12-14

Barneaktivitet - lag et solbilde ved hjelp av sol, vann og et magisk papir! Tilbudet er gratis.
Blir du hekta, kan du kjøpe egne sunprint-kit på museet eller i nettbutikken

Kl 13

Tre x Preus på Preus - Hvor er fotografiet på vei?
Seniorkurator Hanne Holm-Johnsen samtaler med brødrene Eivind Preus (fotosamler), Helge Preus (fotonæring) og Håkon Preus (markedsføring) om fotografiets og museets plass i samtiden og fremtiden. Direktør Ingrid Nilsson er ordstyrer.

Museet holder åpent 11-16

Gjør det til en heldagsopplevelse, besøk GarasjeTorget og Marinemuseet samtidig!

Søndag 21. mai har museet gratis inngang og åpent 11-16.