Path arrow Opplev utstillingene Path arrow Aktuelle utstillinger Path arrow #Dysturb - utendørs posterutstilling i Horten

#Dysturb - utendørs posterutstilling i Horten

#WomenMatter

Fra 18.08
Til 31.12

#Dysturb presenterer fotojournalisme på en ny og innovativ måte, uavhengig av restriksjonene til de konvensjonelle nyhetskanalene.

*Obs: På grunn av kraftig regn, har deler av enkelte plakater løsnet og falt ned. Disse vil bli erstattet når Pierre Terdjman fra #Dysturb kommer til Norge i oktober for å delta på seminaret Bending the Frame. Plakater og bildetekster finner du på denne siden, også med tekster oversatt til norsk.*

#Dysturb ønsker å utstyre de unge med verktøy for å forstå den flommen av bilder og informasjon som de møtes av hver dag. Dette gjør de blant annet ved å bruke tomme vegger i byens gater til å klistre opp store plakater. Plakatene er klistret opp med vannbasert lim for å ta hensyn til miljø og bygningsmasse. I tillegg passer #Dysturb på at bildene som velges ut, passer for alle aldersgrupper, i og med at de henger i det offentlige rom.

Plakatene i Horten markerer starten på en helt ny kampanje, der #Dysturb setter fokus på vold mot kvinner. Fotografiene er respektfulle, fredelige og vakre, og de forsøker å vise vanskelige historier uten å gjøre de portretterte kvinnene til offer. Bildeteksten på bildene forteller om til tider dramatiske skjebner. #Dysturb ønsker ikke å fortelle publikum hva som er rett eller galt, men ønsker at plakatene skal starte en refleksjon i dem som ser dem.

Hver plakat på veggen har et motstykke online. Slik skapes det et omfattende galleri med aktuell fotojournalistikk som er lett tilgjengelig for publikum. Plattformene på nett bidrar til samtale og gjør at #Dysturb kan samarbeide med profesjonelle i mange ulike felt, slik at man kan legge vekt på ulike tilnærminger og dermed øke påvirkningen, tilgjengeligheten og nøyaktigheten.

De har klistret mer enn 500 plakater i 40 byer og skoler over hele verden, med operasjoner i bl.a. New York, Paris, Barcelona, Bogota, Brussel, Melbourne, Krakow, New Orleans … og nå altså 15 plakater i Horten! Plakatene er en del av utstillingen Bending the Frame som åpner 15. oktober.

Bruk kartet under til å finne fram til alle plasseringene!

Prosjektet er støttet av Fritt Ord. Disse firmaene og organisasjonene har vært med på å betale for plakater og slik få #Dysturb opp på veggene i Horten:

Horten kommune

Horten kirke

Forsvarsbygg

Nilsen Elektro AS

Låsesmed Espen Haugan AS

Horten Industripark

Horten Næringsforening

Kongstein Transport

Sparebank1 Horten

Storgata Eiendom AS

#Dysturb - utendørs posterutstilling i Horten

Poster på Horten torg med fotografi av Pep Bonet / NOOR (Foto: Benjamin Petit/Dysturb)

©Pep Bonet, Bangladesh, Rajshahi, 19. januar, 2013

Klikk på bildet for å lese teksten på norsk

#Dysturb poster på Norsk stål, Horten med fotografi av Meeri Koutaniemi (foto: Benjamin Petit/Dysturb)

©Meeri Koutaniemi, Masai Mara, Kenya, 29. November, 2013

Klikk på bildet for å lese teksten på norsk

#Dysturb poster utenfor Preus museum (foto: Benjamin Petit/Dysturb)

Foto av Leonora Baumann

©Leonora Baumann, Goma, D.R. Congo, 2. mars 2015

Klikk på bildet for å lese teksten på norsk

#Dysturb poster utenfor Kulturverftet/Katljohansvern (foto: Benjamin Petit/Dysturb)

Foto: Maika Elan

©Maika Elan, Ho Chi Minh City, Vietnam, 22. juni, 2012

Vis utvidet bildetekst

"The Pink Choice" viser kjærligheten mellom par i LBGTIQ-gruppen og fokuserer på hvordan de bor, kjærlige berøringer og den synkroniserte rytmen av par som deler et liv sammen.

Phan Thi Thuy Vy, 20, og Dang Thi Bich Bay, 20 som begge er studenter slapper av og ser på fjernsyn på slutten av dagen. De har vært sammen i ett år.

Vietnam har historisk vært veldig lite åpent for homofile forhold, men den kommunistiske regjeringen vurderer å anerkjenne homofilt ekteskap, noe som ville gjort det til det første landet i Asia som gjør det, til tross for tidligere menneskerettighetsproblemer og en langvarig stigma mot homofili.

Foto: Maika Elan

@maikaelan

Mer info på dysturb.com @dysturb

Poster på Horten Industripark med fotografi av Erin Trieb (Foto: Benjamin Petit/Dysturb)

©Erin Trieb, Rojava, Syria, 18. august 2014

Poster på Horten kirke med fotografi av Kiana Hayeri (Foto: Benjamin Petit/Dysturb)

©Kiana Hayeri, Tehran, Iran, 13. november, 2011

Vis utvidet bildetekst

En gjeng tredjeklassinger på en veldig høyt anerkjent privatskole i den nordre delen av Tehran spiller spillet 'Sangsar' (steining), en lek veldig lik stikkball, med unntaket av at barna stiller seg opp mot en vegg og en person skyter ballen ut mot en annen. I følge Islamsk Shia-lov i Iran er en jente ansett som moden nok i en alder av 9 for livet og for å påta seg religiøst ansvar, selv om forståelsen av hva dette ansvaret innebærer varierer i forskjellige deler av landet.

Foto: Kiana Hayeri @kianahayeri

Mer info på dysturb.com • @dysturb

Poster på Horten torg med fotografi av Karolin Klüppel (Foto: Benjamin Petit/Dysturb)