Path arrow Nettbutikk Path arrow Månedens anbefaling Path arrow Summer Light / Dag Alveng
Summer Light / Dag Alveng

Summer Light / Dag Alveng

I april anbefaler seniorkurator Hanne Holm-Johnsen boken Dag Alveng, Summer Light, Forlaget Oktober 2001. Tekster av Robert Adams, Eva Klerck Gange & Thomas Weski.

Dag Alveng (f. 1953) har alltid vært spesielt nøye med sine bokutgivelser. Hele prosessen, fra skanning av bildene, utvalg av papir, klisjeene og trykkingen skal formidle det originale toneomfanget til fotografiene så riktig som mulig. Det gjør denne boken, som kom ut i forbindelse med utstillingene på Sprengel Museet i Hannover og Museet for Samtidskunst i Oslo i 2001, til en egen liten utstilling.

Fotografienes lyse tone, som noen gang gir inntrykk av at solen skinner gjennom dem, er full av motiver som minner om lykkelige og sløve sommerferier der sjøen skvulper, solen steker, vinden suser i trærne og småpraten går i bakgrunnen. Boken viser Alveng på sitt beste og sammen med de små tekstene som følger, spesielt Robert Adams «Artists don’t take vacations», er Summer Light en bok man burde kunne glede seg over i Påsken og fremover.

Utgivelsesår/Trykkår: 2001
Forlag/Utgiver: Oktober
ISBN: 82-495-0040-7
Kvalitet: Innbundet
Antall sider: 101
Språk: Engelsk
Nivå: Barn/Ung/Voksen

kr 360,00 inkl. MVA