Aktuell utstilling

Bending the Frame

Hvordan kan bilder gjøre en forskjell? Kan fotografiet fortelle oss noe nytt eller noe annet om den verdenen vi lever i? 

Bending the Frame

©Chris Jordan, Midway: Message from the Gyre (2009 - present)

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Fast utstilling

En fotohistorie - fra skatter til serieproduksjon

En fotohistorie - fra skatter til serieproduksjon

Utvid kartet

Åpningstider:

Juni-august: Alle dager 11-16 

September-mai: Tors-søn 11-16

Åpent tirsdag til søndag i uke 8 og hele påsken.

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Bending the Frame

kr 145,00

@Preusmuseum

17 januar 2018

I dag er det #MuseumSelfieDay2018! Her ser du et lite utvalg selfies tatt på Preus museum. Hvilket bilde synes du er morsomst og hvorfor? Del din favoritt, merk gjerne #preusmuseum og #MuseumSelfieDay2018 ???????????????? . //We’re celebrating #museumselfieday2018 with a collection of selfies taken at #preusmuseum. Which one’s your favourite?

56 Liker 0 Kommentarer

Se kalenderen

Hold deg oppdatert på Preus museum

Se deler av samlingen på Flickr

Ukens bilde

Hvem er den neste?

Ved første øyekast ligner det mugshots, disse bildene som er beregnet til å tydeliggjøre ansiktstrekkene til en som er i politiets varetekt, i profil og rett forfra. Men Charlotte Haslund-Christensen har ikke fotografert kriminelle, hun har portrettert 40 LGBTQ-personer (Lesbisk – Gay – Bifil – Trans – Queer) i kjelleren på Københavns politistasjon...

Hvem er den neste?

© Charlotte Haslund-Christensen, WHO'S NEXT?, 2012. Tilhører Preus museums samling. Installasjonsfoto: Andreas Harvik/Preus museum. 

#Dysturb - utendørs posterutstilling i Horten

#Dysturb poster på Horten Skatepark med fotografi av Eman Helal (Foto: Benjamin Petit/Dysturb)

Utendørs utstilling

#Dysturb - utendørs posterutstilling i Horten

#Dysturb presenterer fotojournalisme på en ny og innovativ måte, uavhengig av restriksjonene til de konvensjonelle nyhetskanalene. Plakater og bildetekster finner du på denne siden, også med tekster oversatt til norsk.