Kommende utstilling - åpner 2. april

The Young Lions

Utstillingen markerer 40-årsjubileet til Fotogalleriet som har vært viktig for etableringen av fotografi som kunstnerisk medium i Norge. 

The Young Lions

Jamie Parslow, The Young Lions, 1978 (Fotogalleriets julebord 1978)

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Fast utstilling

En fotohistorie - fra skatter til serieproduksjon

En fotohistorie - fra skatter til serieproduksjon

Utvid kartet

Åpningstider:

Fram til 2. april er kun En fotohistorie åpen

Juni-august: Alle dager 11-16 

September-mai: Tors-søn 11-16

Åpent tirsdag til søndag i uke 8, hele påsken og uke 40

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Marie Høeg - Et politisk portrett / Brit Connie Stuksrud

kr 149,00

Workshop i identifisering og bevaring av fotografiske og digitale materialer

29. mai – 1. juni 2017

Gå til Workshop i identifisering og bevaring av fotografiske og digitale materialer Gå til Workshop i identifisering og bevaring av fotografiske og digitale materialer

@Preusmuseum

27 mars 2017

Hei! Mitt navn er Alexander I. Munoz(@_a.i.m_), og jeg har fått æren av å ta over Preusmuseum sin konto denne uken. Jeg fikk beskjed om å ha et tema, så man kan vel si jeg "jukser" litt, når jeg kaller ukens tema "Mitt fotografiske blikk". Jeg finner det generelt utfordrende å forholde meg til et tema, så da lar vi det smitte over her også. Håper jeg blir tilgitt;) 1/7: Tvetydighet er noe som uten tvil går igjen i flere av mine motiver. Ikke noe jeg bevisst streber etter, men åpenbart en drag

128 Liker 1 Kommentarer

Se kalenderen

Hold deg oppdatert på Preus museum

Se deler av samlingen på Flickr

Ukens bilde

Vandringer

På starten av 1970-tallet var situasjonen vanskelig for norske kunstnere som arbeidet med fotografi. Det var få visningssteder som åpnet dørene for dem, og selv om det fantes kunstnere som eksperimenterte med fotografi og fotografer som anså sine bilder som kunst, eksisterte miljøene parallelt med den etablerte kunstscenen uten gode veier inn på arenaen som kunne ha løftet dem frem. 

Vandringer

Kåre Kivijärvi fra serien Vandringer 1-3, 1962. Tilhører Ole Rysstad