Jul på Preus museum

Mens det årlige julemarkedet arrangeres på Karljohansvern, har Preus museum tradisjonen tro flere hyggelige juleaktiviteter på museet. Barn ønskes spesielt velkommen!

Gå til Jul på Preus museum Gå til Jul på Preus museum

Aktuell utstilling

Bending the Frame

Hvordan kan bilder gjøre en forskjell? Kan fotografiet fortelle oss noe nytt eller noe annet om den verdenen vi lever i? 

Bending the Frame

©Chris Jordan, Midway: Message from the Gyre (2009 - present)

Museet ble opprettet i 1995, da Staten kjøpte samlingene til det private Preus Fotomuseum. Den norske stat er eier av museet. Preus museum flyttet i mai 2001 inn i Magasin A på Karljohansvern i Horten, en times kjøring fra Oslo. Museets innredning er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Samlingene består av fotografier, andre former for bilder, kameraer og annet teknisk utstyr som belyser fotografiets utvikling. Billedsamlingen har bred representasjon av den internasjonale fotohistorien. Preus museum har et fagbibliotek av internasjonal standard.

Fast utstilling

En fotohistorie - fra skatter til serieproduksjon

En fotohistorie - fra skatter til serieproduksjon

Utvid kartet

Åpningstider:

Juni-august: Alle dager 11-16 

September-mai: Tors-søn 11-16

Åpent tirsdag til søndag i uke 8 og hele påsken.

Besøk oss:
Kommandørkaptein Klincks vei 7
Karljohansvern
NO-3183 Horten

Bending the Frame

kr 145,00

@Preusmuseum

17 november 2017

I dag har vi hatt besøk av Rune Eraker som åpner utstilling sammen med Edward Burtynsky september 2018! Vi gleder oss til samarbeidet og til å sette fokus på klimaendringer ???? // In September 2018, we open an exhibition with a focus on climate change, with Rune Eraker and Edward Burtynsky #runeeraker #edwardburtynsky #exhibiton #climate #climatechange #photomuseum #photography #photographer

58 Liker 0 Kommentarer

Se kalenderen

Hold deg oppdatert på Preus museum

Se deler av samlingen på Flickr

Ukens bilde

Fra uønsket emigrant til fredsprisvinner

Brandt fikk i 1989 gleden av å oppleve Berlin-murens fall og den tyske gjenforeningen. Han kom i den forbindelse med den berømte setningen «Jetzt wächst zusammen, was zusammen gehört» (Det som hører sammen gror nå sammen). Han fikk også æren av å åpne den første Forbundsdagen etter gjenforeningen. Noen uker tidligere hadde han reist til Irak og fått løslatt 164 gisler.

Fra uønsket emigrant til fredsprisvinner

William Mikkelsen - Willy Brandt ved Brandenburger Tor, 12. November 1989, tilhører Preus museums samling

ARKIVAR/FOTOGRAF

Foto: Andreas Harvik/Preus museum

ARKIVAR/FOTOGRAF

Preus museum er det nasjonale fotomuseet. Museet har en stor internasjonal samling av fotografi, teknisk utstyr samt et fagbibliotek av internasjonal standard. Museet presenterer bredden i fotografiet og dekker de kunstneriske, kulturhistoriske og tekniske sidene. 

Museet søker

ARKIVAR/FOTOGRAF

Gå til ARKIVAR/FOTOGRAF Gå til ARKIVAR/FOTOGRAF

#Dysturb - utendørs posterutstilling i Horten

Poster på Horten torg med fotografi av Pep Bonet / NOOR (Foto: Benjamin Petit/Dysturb)

Utendørs utstilling

#Dysturb - utendørs posterutstilling i Horten

#Dysturb presenterer fotojournalisme på en ny og innovativ måte, uavhengig av restriksjonene til de konvensjonelle nyhetskanalene. Plakater og bildetekster finner du på denne siden, også med tekster oversatt til norsk.