Juryert utstilling 2017

Har du lyst til å stille ut bildene dine på Fotografiets dag? Om du er amatør eller profesjonell, kunstner eller kommersiell fotograf er du velkommen til å sende inn bilder for juryering.

Siden er åpen for opplasting fram til 23. mai kl 23:59.

MERK: Før du bestemmer deg for å laste opp bilder, vær klar over at du selv må være til stede og henge opp bildene dine på Fotografiets dag søndag 20. august, hvis dine bilder blir valgt ut av juryen

Fotografiets dag er en festdag for hele familien, med utstillinger, foredrag og aktiviteter for alle; familier, fagfolk, kunstnere og amatører. Arrangementet foregår både utendørs og innendørs. Hovedattraksjonen under Fotografiets dag er den store utendørs utstillingen. I 2016 hadde Fotografiets dag 5700 besøkende. I år er det tiårsjubileum, og Fotografiets dag arrangeres både 19. og 20. august, med hovedvekt på søndag 20. august. Det er denne dagen den Juryerte utstillingen skal vises.

Du inviteres til å sende inn bilder til den juryerte utstillingen. Du kan delta med inntil ti bilder, og motiv velges på fritt grunnlag. Bildene bør vise en tematisk sammenheng selv om de ikke nødvendigvis er en serie. Bildene velges ut av en fagjury som ser etter bilder med visuell kvalitet. Juryen står fritt til å velge de bildene som skal vises. Ansatte ved Preus museum kan ikke delta i utstillingen.

Etter at juryarbeidet er foretatt vil de utvalgte fotografene få bekreftelse på deltakelse. Juryen vil premiere de mest spennende bidragene, noe som offentliggjøres på Fotografiets dag.

NB: På Fotografiets dag den 20. august tar fotografene selv med bildene sine og monterer dem på anvist plass. Utstillingen er utendørs og bildene skal monteres uten glass og ramme.

 

Fotografiets dag arrangeres av Preus museum i samarbeid med Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes Forening, Norsk Selskap for Fotografi, Norske reklamefotografer, Pressefotografenes Klubb, Norske Naturfotografer, Norges Fotografforbund og Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner og Biofoto.

Juryert utstilling 2017

Montering av Juryert utstilling på Fotografiets dag 2015 (foto: Andreas Harvik/Preus museum)

SLIK SENDER DU INN BILDENE:

• Registrer deg ved hjelp av den blå knappen til venstre. Du vil da få tilgang til Min side. Brukerkontoen din er da registrert, og den vil være tilgjengelig for deg helt til fristen går ut 23. mai. Du kan  legge til, slette og redigere bildene og bildeinformasjonen din fram til fristen. Etter 23. mai vil du fortsatt kunne se bildene dine, men ikke endre noe.

  • Velg ut opptil 10 bilder.
  • Hver av de digitale bildefilene skal ha en størrelse på minimum 1MB og på maksimum 2MB og være lagret i JPEG-format. Usikker? Les mer her.
  • Tituler hver JPEG bildefil med eget navn (etternavn_fornavn) og nummerer dem (1, 2, 3). Eksempel: ’’olsen_gry1”; ’’olsen_gry2’’, osv.
  • Valgfritt: Last opp en prosjektbeskrivelse, max 200 ord
  • Valgfritt: Last opp CV

Frist for innsending av bilder er 23. mai 2017.

OBS! For juryering mottar vi kun digitale bildefiler.

Den juryerte utstillingen. (Foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Juryert utstilling. (Foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Veggene til den juryerte utstillingen er 120x150, og hver fotograf monterer sine bilde innenfor dette området ved hjelp av festemasse som blir utlevert ved registrering på området på Fotografiets dag.  

Har du trøbbel? Send en e-post, så hjelper vi deg så fort vi kan!