Lys i mørket

Containerne er åpne 18.30-22.00

Mer om arrangementet "Lys i mørket"

På årets høstjevndøgn, fredag 22. september, skal vi minne hverandre om at mørketiden er en tid for på tenke litt ekstra på hverandre. 

Preus museums bidrag til fakkelvandringen på Karljohansvern er containerutstillingen "Nettkrigerne" med fotograf Kyrre Lien. De siste tre årene har Kyrre reist rundt og portrettert nettdebattanter over hele kloden. Flere titalls tusen kommentarer har blitt gjennomlest for å finne frem til de 25 nettkrigerne som han har portrettert. Noen av de som blir portrettert er av de mest aktive debattantene nettet har å by på. 

Prosjektet er publisert både i VG og i The Guardian, som bok og som utendørs utstilling som har vært på turné i Oslo, Trondheim, Fredrikstad og Kristiansand, og som ble vist som en egen presentasjon på Fotografiets dager i Horten 19. og 20. August.

To containere er innredet som stuene til to nettkrigere. Her kan du sitte ned og bli bedre kjent med noen av dem gjennom videointervjuene som Kyrre har gjort med dem, som vises på skjermer i stuene deres. Kyrre Lien sier selv: 

– Jeg ønsker at vi skal skjønne litt mer at de som for eksempel skriver veldig hatefullt på ytre venstre eller ytre høyre, er mennesker som deg og meg. Man kan hate de holdningene de står for, men jeg tror det er viktig å lytte til dem.

Containerne er bemannet og vi svarer gjerne på spørsmål!

Fra Kyrre Liens utstilling "Nettkrigerne" (foto. Kyrre Lien)