Path arrow Utforsk museet Path arrow Arrangementer Path arrow Fotografiets dag 2017

Fotografiets dag 2017

Fotografiets dag 2017 arrangeres lørdag 19. og søndag 20. august 12-17 på Karljohansvern i Horten. Velkommen til to dager i fotografiets tegn!

Vil du stille ut på Fotografiets dag?
Klikk her!

 

For tiende året på rad arrangerer Preus museum Fotografiets dag sammen med de norske fotograforganisasjonene. Det feirer vi med å utvide arrangementet til to dager!
Lørdag vil publikum kunne oppleve foredrag, workshops og enkelte utstillinger. Søndag blir hoveddagen, med den store Juryerte utstillingen i tillegg til enda flere foredrag, utstillinger og aktiviteter.
Horten Mat- og Ølfestival sørger for mat, drikke og ekstra god festivalstemning.

Følg Fotografiets dag 2017

 

Hva er Fotografiets dag?

Fotografiets dag har som mål å skape forståelse og samhandling mellom de ulike fotomiljøene i Norge, og legge til rette for gode møter. Arrangementet er et samarbeid mellom Preus museum og flere av de store fotograforganisasjonene i Norge. 

Fotografiet er i fokus og fotografiets dag skal vise både bredden i fotografi og samtidig gi enkelte dypdykk. Både amatører og profesjonelle skal finne noe av interesse, som kan bidra til inspirasjon og ny kunnskap.

Den juryerte utstillingen i Fotogata (foto: Astrid Roberg/Preus museum)

Årets tema

Temaet for årets arrangement er Det humanistiske bildet. Hvordan forstår vi verden rundt oss gjennom bildene av den?

Hva kan jeg oppleve på Fotografiets dag?

Utstillinger

Festdagen inneholder en mengde fotoutstillinger, med Festivalutstilleren og Den juryerte utstillingen som de aller viktigste. Hvert år inviteres en festivalutstiller som kan belyse årets tema på en god måte. Festivalutstilleren deltar med 11 store bilder på en utendørs utstilling, i tillegg til å holde et foredrag.

 

Den juryerte utstillingen

er en kjempedugnad der amatører og profesjonelle sender inn sine bidrag mellom mars og mai måned. En jury går gjennom bidragene og velger ut rundt 50 fotografer som får stille ut på den store, utendørs utstillingen. På Fotografiets dag møter utstillerne opp med bildene sine, og henger dem opp på anvist plass. Utstillingen viser mange uttrykk for fotografi.

 

Innsendingen til årets Juryerte utstilling åpner i begynnelsen av mars. Du kan lese mer om det her. 

 

Foredrag

Spennende og interessante foredragsholdere gir nye perspektiver på årets tema. Festivalutstilleren er alltid en av foredragsholderne.

I tillegg vil museets ansatte gi en titt bak kulissene med foredrag og visninger fra samlingen. 

Aktiviteter for store og små

Fotografiets dag vil bli fylt med en mengde aktiviteter. Programmet fylles etterhvert. 

 

Nysgjerrig på hva som er gjort før? Les om tidligere Fotografiets dag! Se også bildegalleriet fra 2016.

 

Samarbeidspartnere

Norges Fotografforbund

Norsk Selskap For Fotografi

Pressefotografenes Klubb

Forbundet Frie Fotografer

Norske Reklamefotografer

Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner

Norske Naturfotografer

Institusjonsfotografenes Forening

BioFoto

Fotografiets dag 2017

Fotografiets dag byr på mange opplevelser (foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Innsendelse til Juryert utstilling

Hvert år arrangeres Juryert utstilling i forbindelse med Fotografiets dag. 

Amatører og profesjonelle, kunstnere og kommersielle fotografer oppfordres til å sende inn bilder for juryering.

Siden åpnes for opplasting av bilder 1. mars 2017. Fristen for innsendelse er 23. mai 2017.

MERK: Før du bestemmer deg for å laste opp bilder, vær klar over at du selv må være til stede og henge opp bildene dine på Fotografiets dag søndag 20. august, hvis dine bilder blir valgt ut av juryen

****

Fotografiets dag er en festdag for hele familien, med utstillinger, foredrag og aktiviteter for alle; familier, fagfolk, kunstnere og amatører. Arrangementet foregår både utendørs og innendørs. Hovedattraksjonen under Fotografiets dag er den store utendørs utstillingen.

Du inviteres til å sende inn bilder til den juryerte utstillingen. Du kan delta med inntil ti bilder, og motiv velges på fritt grunnlag. Bildene bør vise en tematisk sammenheng selv om de ikke nødvendigvis er en serie. Bildene velges ut av en fagjury som ser etter bilder med visuell kvalitet. Juryen står fritt til å velge de bildene som skal vises. Ansatte ved Preus museum kan ikke delta i utstillingen.

Etter at juryarbeidet er foretatt vil de utvalgte fotografene få bekreftelse på deltakelse. Juryen vil premiere de mest spennende bidragene, noe som offentliggjøres på Fotografiets dag.

NB: På Fotografiets dag søndag 20. august tar fotografene selv med bildene sine og monterer dem på anvist plass. Utstillingen er utendørs og bildene skal monteres uten glass og ramme.

Fotografiets dag arrangeres av Preus museum i samarbeid med Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes Forening, Norsk Selskap for Fotografi, Norske reklamefotografer, Pressefotografenes Klubb, Norske Naturfotografer, Norges Fotografforbund og Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner.

SLIK SENDER DU INN BILDENE:

• Registrer deg ved hjelp av den blå knappen til venstre. Du vil da få tilgang til Min side. Brukerkontoen din er da registrert, og den vil være tilgjengelig for deg helt til fristen går ut 23. mai. Du kan  legge til, slette og redigere bildene og bildeinformasjonen din fram til fristen. Etter 23. mai vil du fortsatt kunne se bildene dine, men ikke endre noe.

• Velg ut opptil 10 bilder.

• Hver av de digitale bildefilene skal ha en størrelse på minimum 1MB og på maksimum 2MB og være lagret i JPEG-format. Usikker? Les mer her. Tituler hver JPEG bildefil med eget navn (etternavn_fornavn) og nummerer dem (1, 2, 3). Eksempel: ’’olsen_gry1”; ’’olsen_gry2’’, osv.

• Valgfritt: Last opp en prosjektbeskrivelse, max 200 ord

• Valgfritt: Last opp CV

Frist for innsending av bilder er 23. mai 2017.

• OBS! For juryering mottar vi kun digitale bildefiler.

Den juryerte utstillingen. (Foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Juryert utstilling. (Foto: Andreas Harvik/Preus museum)

Veggene til den juryerte utstillingen er 120x150, og hver fotograf monterer sine bilde innenfor dette området ved hjelp av festemasse som blir utlevert ved registrering på området på Fotografiets dag.