Anna Boyiazis

©Anna Boyiazis, Det indiske hav, utenfor Mnyuni, Zanzibar, 19. oktober 2016

Svømmeinstruktøren Kazija, 22, lærer elever ved Kijini Primary School å flyte i vannet.

Selv om hverdagen i øygruppen som Zanzibar består av er sentrert rundt havet, mangler de fleste kvinner på øyene grunnleggende svømmekunnskaper. Konservativ islamsk kultur har tvunget lederne på øygruppen til å hindre kvinner fra å lære seg å svømme. Fram til nå.

Panje-prosjektet har over de siste årene innført et tilbud om burkini, en heldekkende badedrakt som gir kvinner muligheten til å tilbringe tid i havet uten at det går på bekostning av deres religiøse eller kulturelle normer.

Antallet mennesker som drukner på det afrikanske kontinentet er det høyeste i verden, men mange av samfunnslederne har fremdeles ikke varmet opp til tanken om å la kvinner lære seg å svømme. Svømmetimene utfordrer et patriarkalsk system som aktivt hindrer kvinner i å gjøre noe annet enn å utføre oppgaver i hjemmet.

@annaboyiazis

Mer info på dysturb.com • @dysturb