Path arrow Nettbutikk Path arrow Museets publikasjoner Path arrow Elisabeth Meyer - Rapporter fra verden 1920-1950
Elisabeth Meyer -  Rapporter fra verden 1920-1950

Elisabeth Meyer - Rapporter fra verden 1920-1950

ISBN. 978-82-7547-668-3

Kåret til Årets vakreste fotobok/kunstbok 2014 av Grafill!

Elisabeth Meyer var både journalist og fotograf. Hun publiserte regelmessig artikler og fotografier i Aftenposten, Urd og Magasinet for alle og utga blant annet bøkene En kvinnes ferd til Persia (1930) og En kvinnes ferd gjennem India (1933). I de drøye 30 årene hun var aktiv, laget hun reportasjer fra Norge, Norden, ulike land i Europa, Iran, Irak, Syria, India, Mexico og Alaska m.fl.
Meyer arbeidet hovedsakelig som reportasjefotograf og skrev sine egne artikler. De fotografiske motivene beskriver de samfunnene hun oppsøkte og portretterer både mennesker og miljø.

Elisabeth Meyer er en unik skikkelse i norsk kulturhistorie. Fra Meyers død i 1968 frem til år 2000 var arkivet etter henne en godt bevart hemmelighet. Det ble oppbevart i en garasje hos en privatperson, og Meyer var nær ved å bli glemt. Våren 2000 ble Preus museum kontaktet av den daværende eieren som ønsket å donere arkivet til museet. Arkivet etter Meyer gir en unik mulighet for innsikt i en viktig del av norsk fotohistorie. Det består av ca. 50 000 fotografiske objekter, ca. 600 privat brev, utkast til artikler, notater  og så videre, noe som til sammen gir et unikt innblikk i Meyers liv og profesjonelle virke.
Bidragsytere: Nina Strand, Elisabet Vallevik Engelstad, Hege Oulie og Hanne Holm-Johnsen. Redaktør: Hege Oulie
Boka er designet av Modest [Rune Døli] og gitt ut på Forlaget Press.

Les om Elisabeth Meyer i A-magasinets artikkel "Eventyrlig reiselyst"

"Det som ble igjen" - en liten film om Elisabeth Meyer

Bla i boka her!