Path arrow Nettbutikk Path arrow Museets publikasjoner Path arrow Drømmen om det perfekte bildet
Drømmen om det perfekte bildet

Sommerutstillingen 2012 ble viet Norsk Selskap for Fotografi (NSFF) i forbindelse med selskapets 85 års jubileum.Slik kunne man fokusere på de aktive amatørfotografene som har vært organisert i norske kameraklubber siden 1920-tallet.

Som museum med ansvar for hele fotohistorien var NSFFs jubileum en god anledning til å markere et miljø i norsk fotohistorie som på langt nær er utforsket og derfor i liten grad kjent, nemlig de organiserte amatørene. Dette har vært en folkelig bevegelse som har hatt og er av betydning for norsk fotografi. I mange år var det her det frie fotografiet utviklet seg og man førte en aktiv diskusjon om motivtyper, teknikk, estetikk og hva som utgjorde de gode bildene. Kameraklubbenes virksomhet har i stor grad bidratt til å prege folks forestilling om nettopp hvordan de gode bildene skal se ut.

Utstillingen tar utgangspunkt i Landskonkurransene som NSFF årlig arrangerer og fokuserer på hvordan synet på fotografiet har forandret seg.  Fotografiene, som ble grundig diskutert av en jury og premiert, ble deretter stilt ut, presentert i tidsskriftet Kamera og ofte også lånt ut til klubbene for at man der kunne se hvordan god komposisjon, motivbehandling og teknikk skulle være.

Les mer om utstillingen her.

Utgivelsesår 2012
Forlag/Utgiver Preus museum