Path arrow Nettbutikk Path arrow Bøker Path arrow Månedens anbefaling i mars: Marie Høeg
Månedens anbefaling i mars: Marie Høeg

Marie Høeg - Et politisk portrett / Brit Connie Stuksrud

Fremover presenterer vi en anbefaling i måneden fra vår nettbutikk. I mars anbefaler museumsvert og formidler Maja Holst Svendsen boken Marie Høeg - Et politisk portrett av Brit Connie Stuksrud.

En særegen historie utspiller seg i marinebyen Horten ved 1900-tallets begynnelse. Marie Høegs (1866-1949) politiske engasjement og virke som fotograf fikk direkte innflytelse på prosessen for allmenn stemmerett for kvinner som ble lovfestet i 1913. Høeg jobbet for kvinnestemmerett med støtte fra byens offisersfruer og lokalavisens redaktør i en konservativ og klassedelt norsk småby. Brit Connie Stuksrud forteller om  Marie Høegs ni år i Horten, og teksten er basert på forfatterens omfattende kildemateriale. Høeg drev fotoatelier sammen med sin partner og livsledsager Bolette Berg, og etter stengetid lekte  fotografene seg med komposisjoner hvor de problematiserte kjønn og kultur og snudde opp ned på datidens kjønnsroller. Et utvalg av disse private fotografiene presenteres i slutten av boka. Disse fotografiene befinner seg i dag i Preus museums samling.

Utgivelsesår 2009
Forlag Unipub